Kategoriarkiv: Informasjon fra lederen

Om høstkonserten

Hei karer,
Det vi øver på om dagen dreier seg i stor grad om høstkonserten i oktober. Det er nok mange som har undret seg over repertoaret, som spenner fra Røvarsongen til Fader vår – og mye annet midt imellom, slik dere vil se hvis dere går inn på noter og settlisten for høstkonserten. Sangerutvalgets ide her er å lage en konsert som tar inn over seg flere ting. For det første har det lenge vært et ønske om å øve/repetere sanger fra basisrepertoaret, og gjerne nye ting som kan gå inn i dette. For det andre skulle repertoaret være mindre arbeidskrevende enn for eksempel fjorårets, slik at vi også har mulighet for å øve til adventskonserten. For det tredje skulle arrangementet være enkelt uten de store utgiftene.
Ideen ble dermed at vi skal vise hva og hvordan mannfolk har sunget opp igjennom tidene fra «urbrølet» (røvarsongen) via munkene, klassisk mannskorsang, arbeidssanger/sjømannssanger, drikkeviser, fotballsanger, kirkesang og så videre. Derfra kom arbeidstittelen «Mannfolk synger» – med undertittelen «Fra puben til Kjerka». Dette knyttes sammen i en historie fortalt av en konferansier.
Vi har fått Nils Nordberg (Lørenskoging mest kjent fra «Radioteateret») til å være konferansier. Vi får støtte av musikk med Alf Knutsen som kapellmester (som vi jo kjenner fra «LMK med venner» m.m.)
2. bass er teknisk arrangør og er godt i gang. Dette blir både bra, variert og trivelig å holde på med!
Per Arvid

Sangstevne Drøbak 9. juni 2018

Hei

På øvelsen 1. feb. lodder vi stemningen om interessen for å delta på nedenstående.  Se i kalenderen din, og om du har lyst!!!!

Akershus sangerforum

Drøbak Mannskor inviterer til sangerstevne og fest i Drøbak sentrum lørdag 9. juni 2018.

Drøbak Mannskor har i sitt jubileumsår igjen gleden av å invitere til sangerstevne i Drøbak i juni måned. Tidligere års suksessoppskrift med konserter på flere konsertscener i Drøbak sentrum vil vi tilby også i år. Korene vil få anledning til flere opptredener på dagen, noe som gir gode muligheter til å eksponere seg litt ekstra.
Det blir konserter om dagen, og på kvelden blir det fest med mat og drikke på Reenskaug hotell. Dans til levende musikk og underholdningsinnslag. Sett av hele dagen og kvelden den 9. juni, og bli med oss på å lage liv, røre og forbrødring i Drøbak sentrum.

Påmeldingsfrist 14. februar 2018.

LMK 100 år 2020

Hei.

Den 25. oktober i fjor fikk dere nedenstående informasjon.

Ingen meldte interesse for å være med i det forberedende arbeide. Men 100 års feiring skal vi ha og den skal være LMKs lange virksomhet til ære.  Vi anmoder nå gruppelederne om å finne en fra sin gruppe til å være med i arbeidsgruppen som legger frem mål og strategi for halvårsmøte i år.  Navn ber vi om å få senest på Generalforsamlingen den 8. februar.

hilsen Styret                                                                                                                       Svein

Lørenskog Mannskor 100 år

Styret har så vidt startet samtale om korets 100 års feiring i 2020, og ønsker at alle kormedlemmene bringes med i planleggingen av dette.

Vi ønsker å utpeke en gruppe på minimum tre medlemmer, men setter ingen grense oppad.

Gruppen gjennomfører en brainstorming med medlemmene og gir Styret forslag til strategi og mål i april neste år, og planen behandles på halvårsmøte i 2018.

Har du lyst til å være med på dette?

Meld fra til Geir Bjarte.

De interesserte vil bli invitert til et oppstartmøte den 15. november i Lørenskog Hus kl 2000, sammen med Styret.

Sangseminar

Hei

Se invitasjon nedenfor. Er du interessert? LMK betaler avgiften.

SEMINAR I RYTMISK MUSIKK/GOSPEL

Eidsvoll musikkråd inviterer til korseminar 17.og 18. mars 2018 i auditoriet på Råholt ungdomsskole.

Instruktør er – som i fjor – Birgitte Grytten Velsvik:

Tilbakemeldingene fra deltagerne i fjor var svært positive, og deltakerne hadde et ønske om å gjenta dette.

Seminaret munner ut i deltagelse i felleskonserten som Eidsvoll musikkråd arrangerer i Eidsvoll kirke søndag 18. mars.

Vi anslår prisen på seminaret til ca. kr. 300. Dette inkluderer bl.a. noter. Invitér gjerne med andre sangglade fra eget eller andre kor!

Påmelding sendes til undertegnede innen 16. februar. Vi trenger navn, stemme og hvilke(t) kor du synger i. Det er ikke et krav at du må være medlem i et kor. Har du sangglede og sanglyst, er du velkommen!

Litt om instruktøren: Birgitte er profesjonell sanger og korpedagog. Noen har kanskje møtt henne i samarbeid med ’Prots’ – Per Oddvar Hildre. Du har kanskje også sett henne på ’Beat for beat’.

Høsten 2018 er Birgitte med i ensemblet som framfører The Phantom of the Opera på Folketeatret i Oslo.

Birgitte er klassisk utdannet med bl.a. en mastergrad i opera fra Mariinsky-operaen i St. Petersburg. Hun har hatt roller i flere av de kjente operaene: Tryllefløyten, Rigoletto og Figaros bryllup for å nevne noen. Hun er svært allsidig og synger i tillegg til klassisk både jazz, pop, soul, gospel og musikaler.

Birgitte arbeider som frilanssanger over hele verden. Hun er også sterkt engasjert i korarbeid som instruktør, solist og kursholder. Vi kan love et fartsfylt, engasjerende og flott seminar. Vil du vite mer om henne, kan du søke henne opp på nettet.

Vel møtt til seminar! Kor!

På vegne av Eidsvoll musikkråd,

Jorun Fagerhaug