Kategoriarkiv: Gjennomførte konserter

Lørenskog Mannskors jubileumsår 2015, tilbakeblikk !

Lørenskog Mannskors 95 års jubileum 2015.

Koret hadde en flott Jubileumsfest i februar på Thon Hotell i Lørenskog. Representanter for Lørenskog kommune og menighet samt Akershus sangerforum holdt taler og overrakte oppmerksomheter. Koret er kommunens eldste kultur-institusjon.

Kortreff i Sandefjord i mars og Grorud i april, sammen reisen med ledsagere til Budapest med korkonsert i St. Margareth kirken med full kirke og konserten Suddenly Music i Storstua og Adventskonserten i Fjellhamar kirke (de to siste arrangert i samarbeid med Lørenskog Damekor) ble årets musikalske topper. Turen som mange hadde til Hamburg i september ble også en suksess.

Vi avslutter året med deltagelse på Fjellhamar kirke på juleaften.

Koret har 50 medlemmer hvorav 36 er aktive sangere.

Adventskonserten 2015

For 17. gang søndag 13. desember holdt Lørenskog Damekor og Lørenskog Mannskor to forestillinger i Fjellhamar kirke

Konserten er blitt så populær at den fyller kirken to ganger hver 3. søndag i advent hvert år. Konserten i år blir avslutningen på mannskorets 95 års jubileum. Damekoret rundet 40 år i fjor. Korenes dirigenter, Ingrid Dominique og Kjetil Aamann, ledet konserten. Kjetil har arrangert en juleversjon av «Isn`t she lovely» og Puer Natus i Betlehem arr. Julio Dominguez, ga sammen med Walk in the Light Trad. og Deilig er jorden god julestemning i en fint pyntet og lyssatt kirke.

Musikerne Freddy Hoel Nilsen, piano og Petter Aamot Vangstein, bass bistod med fint spill. Freddy Olsen sørget for lyd og lys. Kapellan Elisabeth Lund vil tradisjonen tro si noen ord.

Konserten fant sted i Lørenskog Hus, Storstua den 15. november 2015.

Over 400 tilhørere klappet og Kommunaldirektør for Kultur, Idrett og frivillighet Nina Kontorp roste korene, og mannskoret fikk blomster og 3000 kroner som feiring av 95 års jubileum.

Samarbeidet mellom Lørenskog Damekor og mannskoret landet vellykket. Det er nedlagt utallige timer og stor innsats av arbeidsgruppene og kormedlemmene. Dirigentene roses og takkes for sitt valg av sanger, opplegg, øvelse og konsertgjennomføring. Korene roser bandet. Evalueringen av medlemmene er svært oppmuntrende.

Samarbeidet med Lørenskog Hus har vært godt og korene takker Lørenskog Hus for et positivt samarbeid.

Utfordringen med at Storstua var rigget for Norske Talenter TV2, ble løst tilfredsstillende.

Mange medlemmer gir platene til venner og familie i julegave.

Det er noen produkter igjen som selges for kr 80,-.

Korene har mottatt stor støtte fra Lørenskog kommune, Akershus sangerforum og Lørenskog Musikkråd, som vi er meget takknemlig for.

God Sommer ! Jubileums – turen gjennomført med bravur !

Lørenskog mannskor har vært på jubileumstur til Budapest. I et fantastisk sommervær har vi gjennomført programmet som inneholdt bl.a. kirkekonsert i St. Margareth kirke. Vi hadde en A – capella – avdeling med norske tradisjonelle mannskorsanger før vi gjennomførte Kyrie og Agnus Dei fra Messe i F, Opus 190 for mannskor av Rheinberger. Godt akkompagnert av stort kirkeorgel. Vi avsluttet det hele med Anthem til stående ovasjoner.
Koret hadde også flere mini-konserter, og tillegg deltok barbershop-gruppa (Men in Black) på Singing Street. Her leverte vi mini-konserter fra balkonger og små torv – til stor begeistring.

250 sangere på Grorud

Tirsdag 21. april var vi samlet hos Grorud mannskor sammen med Lørenskog Damekor. Vi sitter igjen med en opplevelse av at vi mestret det spennende repertoiret. Vi har fortsatt noe å gå på, men tilbakemeldingene på Grorud var overstrømmende og ganske entydige.

Her er en hilsen fra «Formanden» i Grorud Mannskor:

Årets arrangement er over og vi sitter igjen med inntrykket av at dette gikk veldig bra. En vesentlig grunn til dette var Lørenskog Mannskor og Lørenskog Damekor sitt bidrag. En superfin ide å slå sammen disse korene på prosjektbasis og dette programmet kan dere trygt ta med dere ut i verden! Her var det «humør og smell!». Og høy kvalitet. Vi takker for dette flotte bidraget og vi er sikre på at vi treffes igjen på et senere tidpunkt. Hils alle sangervennene , Gutter og Jenter, fra oss i Grorud Mandskor!

Grorud Mandskor

Per Søgård