Påmelding Kortreff Grorud

Hei,

Det er nå lagt inn mulighet for å melde seg på – registrere deltakelse på Kortreffet på Grorud 17. april 2018 kl. 18 – 21.

Gå inn på LMK-kalenderen under fanen «Hva skjer» på nettsiden. Scroll deg nedover siden til du finner Kortreff Grorud under overskriften Konserter. Klikk på Kortreff Grorud, og deretter på «Meld deg på». Dernest marker du for enten JA eller Nei. Til slutt trykker du på «Lagre». Da skal du være behørig registrert enten du svarer Ja eller Nei.

Lykke til!

Geir

Prøve 15. mars 2018

Gents.

Til prøven i morgen, ber jeg deg rett og slett å ta med det samme repertoaret som vi arbeidet med sist torsdag. Vi arbeidet en del videre på seminaret lørdag, men det var en god del sangere som ikke var til stede der, så vi fortsetter denne torsdagen.

LMK til utlån på Lørenskogs bibliotek

Hei

Det gjelder å ta vare på LMKs historie og virksomhet. Etter å sendt nedenstående henvendelse  til Lørenskog Bibliotek, er nå produktene levert og vi har fått varm takk fra biblioteket. 

Av Albumene har vi mange og hvis noen trenger disse kontakter dere Geir Bjarte. Derimot har vi få av Jubileums heftene.

For fremtiden kan dere nå låne alt på Lørenskog Bibliotek.

Hilsen Svein Bugge-Pettersen

Til Lørenskog bibliotek

1.

Lørenskog Mannskor lagde til kommunens 100 års Jubileum i 2008 et produkt
» Vi Jubler» bestående av:
– En DVD med film fra Lørenskog produsert i 70 årene (utlånt til oss
  fra  kommunen) hvor vi selv produserte tillegg til filmen fra
  Lørenskog i nyere tid, for å illustrere utviklingen.
  Vi la deretter våre sanger fra CD -en inn på filmen.
– En CD med 16 spor,  ett av sporene er en sang til kommunen med
  tittel «Vi Jubler» med tekst av en av korets medlemmer og musikk
   av vår dirigent.
–  Et historiehefte «Lørenskog gjennom 100 år» skrevet av
    Lørenskog historielag.
 
DVD-en og CD-en er montert i et rammebilde sammen med en offset plate av sangen «Vi Jubler», og ble overlevert ordføreren under en presskonferanse. Det henger i kommunens rådhus. 
 
2.
Vi  produserte i forbindelse med LMKs 90- års jubileum en CD med 16 spor, og en CD med 11 spor fra Korkampen hvor mer enn 400 sangere fra skolene Solheim, Fjellhamar, Benterud, Åsen og Kurland,  og Sølvguttene deltok.
 
3.
Jubileumsskrift «For sangens fremgang i 70 år»  fra 1920-1990
4.
Jubileumskrift om koret  «Sangen har lysning» fra 1920-2000
 
Vi mener produktene har kulturhistorisk verdi, og tør spørre om dere har noen mulighet for å forvalte noen eksemplarer av disse produktene.
Gi oss bare beskjed så kan vi levere disse slik at dere nærmere kan gjennomgå dem.
 
Vi håper på et snarlig og positivt svar.
 
Vennlig hilsen
Lørenskog Mannskor

Om høstkonserten

Hei karer,
Det vi øver på om dagen dreier seg i stor grad om høstkonserten i oktober. Det er nok mange som har undret seg over repertoaret, som spenner fra Røvarsongen til Fader vår – og mye annet midt imellom, slik dere vil se hvis dere går inn på noter og settlisten for høstkonserten. Sangerutvalgets ide her er å lage en konsert som tar inn over seg flere ting. For det første har det lenge vært et ønske om å øve/repetere sanger fra basisrepertoaret, og gjerne nye ting som kan gå inn i dette. For det andre skulle repertoaret være mindre arbeidskrevende enn for eksempel fjorårets, slik at vi også har mulighet for å øve til adventskonserten. For det tredje skulle arrangementet være enkelt uten de store utgiftene.
Ideen ble dermed at vi skal vise hva og hvordan mannfolk har sunget opp igjennom tidene fra «urbrølet» (røvarsongen) via munkene, klassisk mannskorsang, arbeidssanger/sjømannssanger, drikkeviser, fotballsanger, kirkesang og så videre. Derfra kom arbeidstittelen «Mannfolk synger» – med undertittelen «Fra puben til Kjerka». Dette knyttes sammen i en historie fortalt av en konferansier.
Vi har fått Nils Nordberg (Lørenskoging mest kjent fra «Radioteateret») til å være konferansier. Vi får støtte av musikk med Alf Knutsen som kapellmester (som vi jo kjenner fra «LMK med venner» m.m.)
2. bass er teknisk arrangør og er godt i gang. Dette blir både bra, variert og trivelig å holde på med!
Per Arvid

Prøve 8. mars 2018 og seminar 10. mars 2018

Denne uka har vi to prøver i Lørenskog mannskor. I tillegg til den «vanlige» korøvelsen torsdag, skal vi treffes lørdag og arbeide sammen på sesongens korseminar.

Musikken vi skal arbeide med er de sangene vi også har jobbet med på de siste tre prøvene, og som skal synges på konserten høsten 2018. Så ta med deg de notene vi har brukt den siste tiden.

I tillegg vil jeg gjerne at du tar med deg de sangene dere framførte under Kulturnatt 2018, dvs. You never walk alone, He ain’t heavy, he’s my brother, You raise me up og Himmelvogna.

Og ytterligere en sang (og her drar vi fram mannskorklassikeren over alle mannskorklassikere): Evard Grieg sin Sangerhilsen for mannskor. Den ligger i det historiske arkivet til Lørenskog mannskor (klikk her) eller du kan laste den ned som PDF eller MuseScore ved å klikke her. MuseScore-versjonen jeg har lagt peker til er skrevet helt ut – så den er på tre sider, mens den utgaven som ligger i arkivet på lmkor.no er en kompakt utgave hvor alt står på to sider.

Vi høres torsdag (og lørdag).

Prøve 1. mars 2018

Torsdag skal vi begynne å kikke på ytterligere tre sanger som SU har plukket ut til høstkonserten 2018. To av de sangene har LMK sunget i løpet av de siste par årene, men den tredje er kanskje ukjent for de fleste av dere (notene til den sangen finner du i det historiske dokumentarkivet på dette nettstedet).

Ta med deg notene til

Chattanooga Choo-Choo (ble framført i Sarpsborg i oktober 2016)
Frou-Frou i Marseille (ble framført i Langesund – såvidt jeg husker var det i juni 2016)
The Last Farewell (jeg veit ikke når dere sang denne sist, men det var før jeg begynte i jobben)

…og også notene til de tre sangene vi arbeidet med på prøven før vinterferien.

Vi ses torsdag.

Prøve 15. februar 2018

På prøven torsdag 15. februar vil jeg arbeide videre med innstuderingen av Kedrovs «Vår Far i himmelen» og kyrien fra Missa de Angelis (de vi begynte å smake på for to uker siden). Jeg regner med at vi har innstudert stemmene skikkelig i løpet av første del av prøven, og så kan vi forsøke å forme litt musikk utav dem i siste del av prøven.

Bli med til Røros for å se elden

Som dere vet, har Reisekomiteen foreslått kortur til Røros i 2018. Bergstaden er et verdensarv sted med en stolt historie, og som Rørosing kan jeg bare slutte meg til det Arild fortalte på siste øvelse.

Elden er et norsk, historisk musikkspill skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug som settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros.

Fremføringen starter etter mørkets frembrudd og gjør stemningen helt magisk.

Nå har jeg opprettet et spørreskjema som kan benyttes i tillegg til oppslag på korktavla. Du finner skjemaet her.

Leif

Her kan du lese mer om Elden

Sangstevne Drøbak 9. juni 2018

Hei

På øvelsen 1. feb. lodder vi stemningen om interessen for å delta på nedenstående.  Se i kalenderen din, og om du har lyst!!!!

Akershus sangerforum

Drøbak Mannskor inviterer til sangerstevne og fest i Drøbak sentrum lørdag 9. juni 2018.

Drøbak Mannskor har i sitt jubileumsår igjen gleden av å invitere til sangerstevne i Drøbak i juni måned. Tidligere års suksessoppskrift med konserter på flere konsertscener i Drøbak sentrum vil vi tilby også i år. Korene vil få anledning til flere opptredener på dagen, noe som gir gode muligheter til å eksponere seg litt ekstra.
Det blir konserter om dagen, og på kvelden blir det fest med mat og drikke på Reenskaug hotell. Dans til levende musikk og underholdningsinnslag. Sett av hele dagen og kvelden den 9. juni, og bli med oss på å lage liv, røre og forbrødring i Drøbak sentrum.

Påmeldingsfrist 14. februar 2018.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

LMK 100 år 2020

Hei.

Den 25. oktober i fjor fikk dere nedenstående informasjon.

Ingen meldte interesse for å være med i det forberedende arbeide. Men 100 års feiring skal vi ha og den skal være LMKs lange virksomhet til ære.  Vi anmoder nå gruppelederne om å finne en fra sin gruppe til å være med i arbeidsgruppen som legger frem mål og strategi for halvårsmøte i år.  Navn ber vi om å få senest på Generalforsamlingen den 8. februar.

hilsen Styret                                                                                                                       Svein

 

Lørenskog Mannskor 100 år

Styret har så vidt startet samtale om korets 100 års feiring i 2020, og ønsker at alle kormedlemmene bringes med i planleggingen av dette.

Vi ønsker å utpeke en gruppe på minimum tre medlemmer, men setter ingen grense oppad.

Gruppen gjennomfører en brainstorming med medlemmene og gir Styret forslag til strategi og mål i april neste år, og planen behandles på halvårsmøte i 2018.

Har du lyst til å være med på dette?

Meld fra til Geir Bjarte.

De interesserte vil bli invitert til et oppstartmøte den 15. november i Lørenskog Hus kl 2000, sammen med Styret.