Høst-seminar i Den Norske Operas Kor-sal

Seminar i Den Norske Operas Kor-sal

Dato:             23.11.2019 

Tid:                10.00 – 14.00

Lørenskog Mannskor planlegger å arrangere et korseminar i Operaens kor-sal den 23.11.2019. Seminaret ledes av Anne Karin Sundal-Ask.

Anne Karin er en meget dyktig og inspirerende dame som har flere roller i Norsk musikkliv, blant annet som dirigent for Det Norske Jentekor.

Hennes hovedfokus vil være:

  • Sangteknikk
  • Formidling, hvordan ønsker publikum å oppleve koret på scenen (korsang er mer enn bare lyd)
  • Råd og veiledning til oppstilling og opptreden på scenen
  • Innøving og fremføring av en enkel felles sang (en sang fra adventskonserten?)

Lørenskog damekor er invitert og har akseptert invitasjonen forutsatt at stemmefordelingen er akseptabel. Anne Karin foreslår at korene velger 3-4 sanger som skal fremføres med påfølgende evaluering og tilbakemelding fra henne og det andre koret.

Dette er en ny og spennende måte å gjennomføre et seminar på, og deltagende kor vil få faglig påfyll av en litt annen karakter enn det som ofte formidles på de vanlige korøvelsene. Dette vil gi inspirasjon til å gjøre neste konsert til en enda bedre opplevelse for både publikum og sangerne.

For Lørenskog Mannskor er dette et viktig seminar med tanke på forberedelsene til konserter i anledning korets 100-års jubileum i 2020, samt kommende adventskonsert.

Akershus Sangerforum har vist interesse for denne seminarformen, og i tillegg til en økonomisk støtte vil det også være representanter fra styret tilstede på seminaret. I tillegg ønsker Akershus Sangerforum å åpne for at et par av de andre medlems-korene deres skal kunne være tilstede med en representant for å observere og lære.

Praktisk informasjon om adgangskort i Operaen ++ kommer senere.

De som ønsker å vite litt mer om Anne Karin kan starte her:

https://www.google.com/search?ei=CstzXeDMJPH3qwGL5qSgDA&q=anne+karin+sundal-ask&oq=anne+karin+sundal-ask&gs_l=psy-ab.1.0.0j38.37584.37584..42238…0.0..0.69.69.1……0….1..gws-wiz.ROjJ74LmNVo