Gjennomførte korturer

12-13.11.2022. Filminnspilling i Berghallen Øyer

Denne helgen var vi invitert til å gjøre en innspilling av «bergsprenger»-sanger i Fjellhallen ved veimuseet i Øyer. Gjennom et kormedlem kom det et ønske fra NFF (Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk) og NFSM (Foreningen for Norsk Fjellsprengningsmuseum) om å gi koret i oppdrag å gjøre film og lyd- innspilling av en del sanger med tema knyttet til fjell og bergdrift. Meningen med dette var å skaffe nevnte forening profileringsmateriell. Prosjektet ble gjennomført 12-13 november med overnatting på Hunderfossen Hotell.  Reisekomiteen sto for planlegging og kontakt med hotell og busselskap.

15.06.2019, Tur til Norsk Vegmuseum og Løiten Brænderi.

Lørdag den 15.06.2019 var det atter tid for sesongavslutningstur med partner. Turen gikk til først til Løiten Brænderi der reisekomiteen hadde bestilt forestillingen «En Akevisitt». Dette er en halvannen times vandring gjennom spritproduksjonslokalene på Løiten Brænderi rent fysisk og gjennom brenneriets og akevittens historie i litt mer overført betydning. Flettet inn i forestillingen er også opplysninger som guiden normalt ville ha gitt, fortalt av rollefigurene vi møter. En Akevisitt kjennetegnes av en skuespiller i «fri dressur» og i stadig nye roller, som regel midt i publikumsflokken. Les mer om dette her: https://www.lbr.no/en-akevisitt/beskrivelse. Etter forestillingen hadde vi tilgang til butikken der de interesserte kunne få med seg en souvenir eller flere. Bussen gikk så videre til Norsk Vegmuseum i Øyer. Hele veien fikk vi god og underholdende informasjon om veibygging fra vår egen «fjellsprenger» Jan Rohde. Dette toppet seg i den perioden vi kjørte gjennom et stort pågående veiprosjekt mellom Hamar og Brumunddal. På vegmuseumet fikk vi omvisning i tunnelen som viser utviklingen i norsk tunnelbyggekunst. Etter dette ble vi ledet inn i den store fjellhallen der det var dekket til bespisning for hele reisefølget. Det var god mat og noe sang ble det også tid til. Mette og glade kunne vi slumre oss trygt på bussen hjemover. En på alle måter vellykket sesongavslutningstur.

04.08.2018, Tur til Elden, Røros 4-5 aug.

Den 4. august 2017 reiste 37 glade mennesker til Røros for å se ELDEN. Reisekomiteen var som vanlig arrangør.
ELDEN er et teaterstykke om Karl den 12. og hans soldater som trakk seg tilbake over Tydalsfjellet i 1718. Tusenvis frøs i hjel under marsjen. Vi frøs ikke. Vi bodde og spiste godt på gamle ærverdige Bergstadens Hotel.

På bussen hjem fikk vi en god dose «Karl den 12» over bussens videoanlegg. Lunch på Dovregubbens Hall og middag på Glomstad gård på Tretten.
Les mer om Karl her: https://www.nrk.no/osloogviken/xl/ei-norsk-bygd-vet-hvem-som-drepte-karl-xii-1.14293522  

29.09.2017, Guttetur, Gulating.

Onsdag, 29. september 2017: arrangerte reisekomiteen et lokalt guttetur-opplegg. Det var først øl-seminar på Gulating-puben på Strømmen. I alt 10 forskjellige ølsorter (i anstendige doser) skulle smakes. Deretter bar det med buss til Restaurant «Den Glade Gris» i Oslo. Der kunne de glade kor-gutter gjenoppleve tidligere oktoberfestival-opplevelser (2005) idet menyen var Schweinehaxe. Nok en gang et vellykket arrangement av reisekomiteen.

25-28 mai 2017, Sangerstevne Bornholm.

25.-28. mai 2017. Sangerstevne Bornholm. En glad gjeng på 47 mennesker, derav 23 aktive sangere reiste til Bornholm med buss – 62 mil hver vei ! I hht det planlagte programmet gikk turen som «på skinner» og alle hadde en fin konsert-og tur-opplevelse, og været var perfekt. Reisekomiteen sto som vanlig for god service om bord i bussen.

16-18 september 2016, Guttetur til Edinburgh.

16 september 2016 reiste x antall sangere på tur til Edinburgh. Turen over Nordsjøen gikk fint, men det skulle vise seg at man fikk en forsinkelse på flyplassen etter ankomst. Det viste seg nemlig at en av turdeltakerne hadde ugyldig pass. Han reiste nemlig med et pass som han selv hadde meldt savnet. Han var ikke klar over at han reistre med det gamle passet sitt som han da åpenbart hadde funnet. Dermed ble han mistenkt for å prøve å komme seg inn i Skotland med stjålet pass. Dette skapte altså en del forviklinger, men etter noe om og men fikk han komme inn etter å ha fått utstedt et midlertidig reisepass. For ham selv innebar dette at han måtte overnatte en ekstra natt etter endt opphold. Han måtte til konsulatet og det var ikke åpent i helgen. Uansett kom det malmfulle følget fram til Edinburg sentrum der alle omsider ble innkvartert på The Old Waverly Hotel veldig sentralt i byen. Dagen etterpå var det bestilt en minibuss for deltakerne. Det ble en minnerik tur, med besøk på William Wallace- monumentet i Stirling, Whisky-brenneriet i Hosh der man fremstiller Famous Grouse. Lunsj ble inntatt på en pub i en småby kalt Crieff. Turen gikk også innom en The Hermitage Woodland Walk. Der kunne vi spasere på stier gjennom flott skog med majestetiske trær og den flotte elva Braan i nærheten av byen Dunkeld Trochry. På kveldstid var det også ting å ta seg til i Edinburgh. Det var ikke fritt for at noen av de reisende sangerne lot seg friste til å ta en og annen sang inne på noen av pubene. Det ble visstnok godt tatt i mot.

Oppstilling ved William Wallace-monumentet
Oppstilling ved William Wallace-monumentet, et tårn som står på toppen av Abbey Craig, en ås i nærheten av Stirling i Skottland. Monumentet er et minne om den skotske helten William Wallace fra 1200-tallet. Fra venstre: Finn Stoveland, Ivar Lilleløkken, Svein Gulbrandsen, Geir Sætre, Per Arvid Nordlie, Olav Kosi, Per Olsen, Sigmund Børrud, Kjell Halvorsen, Jan Magnussen, Mads Sandvold, Svein Bugge Pettersen, Bjørn Henriksen, Haldor Mørk, Per Arild Ellingsen, Åge Larsen, Bjørn Gunnar Sørum, Jens Skei. Fotograf var Kaj Breistein. Reisekomiteens leder Arild Tømmervik deltok ikke på bildet.
03-05 juni 2016, Shanty-festival Langesund.

03-05. juni 2016. Det ble en på mange måter minnerik helg i det fantastiske været som 31 fikk oppleve under Shanty-festivalen i Langesund. Vi hadde 3 opptredener, 2 på lørdag og 1 på søndag.  Vi deltok med «The wide Missouri», » Australia», «Frou Frou i Marseille», «The times are hard»,  «Norges Fjeld». På siste opptreden lærte dirigenten publikum å synge «Bring me littlewater Sylvie» sammen med LMK. Meget vellykket og stor stemning. Koret avsluttet konserten med «Norges Fjeld», – skikkelig mannskor – klang. Like før teltet lettet !

25-27 sept. 2015, Guttetur til Hamburg.

25 – 27  sept. 2015. 18 glade gutter «gjorde» Hamburg – med Reeperbahn, Oktoberfest i Altstadt og mye mer.

6-9 juni 2015, Jubileumstur til Budapest.

God Sommer !  Jubileums – turen (95 år) gjennomført med bravur !
Lørenskog mannskor har vært på jubileumstur til Budapest. Vi var totalt 51 deltakere på turen, derav 31 sangere. 
I et fantastisk sommervær gjennomførte vi programmet som inneholdt bl.a. kirkekonsert i St. Margareth kirke. Vi hadde en A – capella – avdeling med norske tradisjonelle mannskorsanger før vi gjennomførte Kyrie og Agnus Dei fra Messe i F, Opus 190 for mannskor av Rheinberger. Godt akkompagnert av stort kirkeorgel. Vi avsluttet det hele med Anthem til stående ovasjoner (fra alle de fem tilskuerne som besto av LMK-fruer). Koret hadde også flere mini-konserter, og tillegg deltok barbershop-gruppa (Men in Black) på Singing Street. Her leverte vi mini-konserter fra balkonger og små torv – til stor begeistring for mange mennesker. Her finnes det opptak som du kan se her: https://www.youtube.com/watch?v=5l5e8uVGqac

26-28 sept. 2014, Guttetur til Bergen med Flåmsbanen
Stoppested på Flåmsbanen. Fra venstre: Aage Larsen, Kaj H. Breistein, Sigmund Børrud, Haldor Mørk, Olav Kosi, Bjørn Henriksen, Odd Uglem, Asgeir Lie, Fred I. Hagen, Kjell Halvorsen, Svein Gulbrandsen.