Gjennomførte konserter

15.12.2019, Adventskonsert

Adventskonserten ble avholdt søndag 15. desember. Sedvanlig som en dobbeltkonsert med LMK og LDK. Denne gangen hadde vi desverre ikke med barnekor. Konserten fungerte imidlertid helt utmerket, med god innsats fra damekoret og Ingrid. Starten var med felleskor og 4 melodier, deretter en seksjon med LDK, deretter prestens tale, og egen avdeling med LMK og til sist felleskor. Responsen fra publikum tydet på at alle hadde en god opplevelse.

14.10.2019, Kløfta Velhus

Livsglededagene på Kløfta 14. oktober 2019.
Vi var 24 sangere da vi inntok Kløfta Velhus (den gamle kinosalen på Kløfta). Dette var et arrangement under «Livsglededagene». Mange sangere og noen få utenforstående publikummere, kaker/kaffe og loddsalg. Et hyggelig arrangement.
 
Vi deltok med følgende sanger:

Vår beste Dag / Erik Bye 
Sangerhilsen / Grieg 
Ut i vår Hage /  
Käraste Bröder / Bellman

23.04.2019, Sangertreff på Grorud

Den 23 april var mannskoret på Grorud og deltok på det tradisjonsrike arrangementet: Kortreff med allsang. Disse korene deltok. Tonica-koret, Gropus, Kosak, Bryn Mannskor, Lørenskog Damekor, Lørenskog Mannskor og Høybråten Sangforening. Arrangementet er tuftet på gode tradisjoner bl.a. med allsang og loddsalg og det er alltid hyggelig å treffe ikke minst andre mannskor. Siden det deltok to andre mannskor, er det naturlig for LMK-gutta å sammenligne seg med andre «likesinnede». Det var enighet om at LMK ikke lå noe tilbake for de andre mannskorene.

06.04.2019 Romerike Sangfestival

Romerike Sangfestival på Gjerdrum 6. april, sammen med blant andresangkoret «Vræl» fra Gjerdrum, under ledelse av Kjetil Aamann. «Vræl» var dessuten arrangører. Et meget hyggelig arrangement, med mye bra kvalitet. Været viste seg fra sin beste, vårlige side også!

24 LMK-sangere deltok. Men in Black sjarmerte mange i pause/oppstartsområde.

16.12.2018, Adventskonsert

Som vanlig et vel gjennomført arrangement i Fjellhamar kirke. Programmet var som følger: 

LMK: Et barn er født i Betlehem, Nordnorsk julesalme, Coventry Carol, På jorden et sted, LMK&LDK: Gled deg du jord, Det hev ei rose sprunge, O helga natt, En stjerne skinner i natt, Deilig er jorden LMK: Glade jul, Maria vaggsong, Carol of the Bells, Tenn lys, Rælingen kulturskole: Hei hå nå er det jul igjen, Jul i svingen, Santa Lucia

18.10.2018, Fra Pub til Kjerke

18.10.2018, Fra Pub til kjerke. Denne oktoberdagen gjennomførte mannskoret konserten «Fra pub til kjærke». Konserten gikk av stabelen i Fjellhamar kirke, og temaet var «Mannfolk synger». Det var en meget vel gjennomført konsert. Eva B. Landro dirigerte og hadde full kontroll over mannskoret gjennom det rikholdige mannskor-repertoaret. Det var alt fra røversang til drikkeviser, klassisk mannskorsang, sjømannssang, pop-låter, fotball -relatert (You’ll never walk alone). Kapellmester var Alf Knutsen som trakterte både orgel og klaver. I tillegg var Torjus Eggen på bass og Ole Martin Thorset på trommer hyret inn. Prikken over i’en var konferansieren Nils Nordberg som ledet kor og musikere og publikum gjennom kvelden med sikre anekdoter knyttet til kor og repertoar

05.11.2017, Brahms - Vel blåst !

RedigertSøndag 5. november gjennomførte koret dette årets store satsing; Brahms Alt-Rapsodi samt Rinaldo-kantaten (utdrag). Sistnevnte framføres sjeldent, og vi kjenner ikke til at den har vært framført i Skandinavia tidligere. 

34 av korets medlemmer har i hele høst hatt et stramt øvingsprogram for å få til det som i første omgang kan se ut som et over-ambisiøst prosjekt. Det er ikke tvil om at dette er vanskelig stoff. Ikke desto mindre kan vi si at koret gjennomførte med æren i behold. Det kom mange gode tilbakemeldinger fra publikum etter konserten. Korets medlemmer melder tilbake at de har lært mye i prosessen som har foregått denne høsten.

Johannes Brahms  er av mange betraktet som den siste store klassiker. Han skrev Rinaldo-kantaten i årene 1863 til 1868 og Alt-Rapsodien ble skrevet i 1869.

Koret kan se tilbake på en utfordrende høst der øving og terping på dette stoffet har stått i sentrum for korets og medlemmenes fokus.   

 

 

Lørenskog Mannskors jubileumsår 2015, tilbakeblikk !

Lørenskog Mannskors 95 års jubileum 2015.

Koret hadde en flott Jubileumsfest i februar på Thon Hotell i Lørenskog. Representanter for Lørenskog kommune og menighet samt Akershus sangerforum holdt taler og overrakte oppmerksomheter. Koret er kommunens eldste kultur-institusjon.

Kortreff i Sandefjord i mars og Grorud i april, sammen reisen med ledsagere til Budapest med korkonsert i St. Margareth kirken med full kirke og konserten Suddenly Music i Storstua og Adventskonserten i Fjellhamar kirke (de to siste arrangert i samarbeid med Lørenskog Damekor) ble årets musikalske topper. Turen som mange hadde til Hamburg i september ble også en suksess.

Vi avslutter året med deltagelse på Fjellhamar kirke på juleaften.

Koret har 50 medlemmer hvorav 36 er aktive sangere.

Adventskonserten 2015

Adventskonserten 2015

For 17. gang søndag 13. desember holdt Lørenskog Damekor og Lørenskog Mannskor to forestillinger i Fjellhamar kirke

Konserten er blitt så populær at den fyller kirken to ganger hver 3. søndag i advent hvert år. Konserten i år blir avslutningen på mannskorets 95 års jubileum. Damekoret rundet 40 år i fjor. Korenes dirigenter, Ingrid Dominique og Kjetil Aamann, ledet konserten. Kjetil har arrangert en juleversjon av «Isn`t she lovely» og Puer Natus i Betlehem arr. Julio Dominguez, ga sammen med Walk in the Light Trad. og Deilig er jorden god julestemning i en fint pyntet og lyssatt kirke.

Musikerne Freddy Hoel Nilsen, piano og Petter Aamot Vangstein, bass bistod med fint spill. Freddy Olsen sørget for lyd og lys. Kapellan Elisabeth Lund vil tradisjonen tro si noen ord.

 

Takk til publikum og alle som bidro.

15.11.2015, 95 års jubileumskonsert SUDDENLY MUSIC

Suksess for Konserten SUDDENLY MUSIC

Konserten fant sted i Lørenskog Hus, Storstua den 15. november 2015. Over 400 tilhørere klappet og Kommunaldirektør for Kultur, Idrett og frivillighet Nina Kontorp roste korene, og mannskoret fikk blomster og 3000 kroner som feiring av 95 års jubileum. Samarbeidet mellom Lørenskog Damekor og mannskoret landet vellykket. Dirigentene roses og takkes for sitt valg av sanger, opplegg, øvelse og konsertgjennomføring. Korene roser bandet. Evalueringen av medlemmene er svært oppmuntrende. 

LMK har laget en CD og DVD av konserten som er gitt alle deltagerne som takk for innsatsen. I denne ligger også en booklet med bl.a. en informasjon om LMKs 95 års virksomhet. 

Dirigenter var Kjetil Aamann og Ingrid Dominique. Konserten ble gjennomført helt uten noter. Både publikum og sangerne gav uttrykk for at dette gir større mulighet til å legge vekt på formidlingen av stoffet
som fremføres, og derved får publikum en bedre konsertopplevelse. Konserten representerte et viktig skritt i retning av fornyelse og tilpasning til et modere og publikumsvennlig repertoar, i overenstemmelse med LMK’s strategiplan, og som et middel i rekrutteringsarbeidet. Denne konserten var LMK’s hovedkonsert dette året og er å anse som LMK’s 95 års jubileumskonsert.

SuddenlyMusic

21.04.2015, 250 sangere på Grorud
04.05.2014, Swingende mimring II
21.04.2013, Swingende mimring I
30.10.2010, 90 års jubileumskonsert
18.04.2010, Sound of Lørenskog i Storstua, Triaden.
06.11.2005, 85 årsjubileumskonsert.
09.04.2000, 80 årsjubileumskonsert.