Gjennomførte konserter

Vel blåst Grorud.

Hei Gutter. Takk for vel gjennomført opptreden ved den tradisjonelle «Allsang med Kortreff».
Det var som vanlig et hyggelig sangertreff med litt forskjellig både repertoar og nivå. Vi gjennomførte Käraste Bröder og Vila vid denna källa med noter, og Hymn to freedom uten noter. Jeg følte at den satt bra. Totalt sett kan vi si oss fornøyd. Vi kan gjerne bli enda flinkere til å lære tekst.
Det er bare en mnd. til 17. mai. Innholdet her er jo tradisjonelt, og det blir konsert og frokost i Fjellhamar kirke i tillegg til opptreden i Lørenskog Sykehjem.

Vi ses på øvelsen torsdag.

Kaj
Formann.

Mannskorkonserten 22 oktober 2023

Mannskorkonserten ble gjennomført 22. Oktober. Det var ikke fullt hus, men bra med tilskuere som bidro til en god stemning på konserten. Programmet og planen for konserten var at det skulle være tre mannskor. Imidlertid opplevde vi at Høybråten sangforening meldte avbud fredag kveld. Og konserten skulle være på søndag. Vi måtte i all hast organisere en nødplan. Dette innebar at begge de to gjenværende mannskorene stilte med egen kvartett. I tillegg lagde vår dirigent Kjetil et arrangement der han sammen med bandet fremførte en låt instrumentelt. Det hele var riktig vellykket og konserten ble godt tatt i mot av de fremmøtte publikummere.  

Konsert i Mirabel-parken

I forbindelse med jubileumsturen gjennomførte vi en tur til Salzburg  30 mai. Som en avslutning på våre opplevelser i byen gjennomførte vi en planlagt konsert i Mirabel-parken. Det var ganske mye turister på stedet og vår opptreden vakte stor begeistring særlig hos en del asiatiske (kinesiske?) turister som stoppet opp ved vår opptreden.

Konsert i Kitzbühel 29.05.2023

Mandag 29. mai, kl. 10, hadde mannskoret opptreden/konsert under og etter formiddagsmessen i Pfarrer sum Heiligen Andreas kirke i Kitzbühel. Kirka ligger på den andre siden av byen i forhold til hotellet – og vi kom dit ved å følge ei gågate gjennom sentrum.

Under messen fremførte koret messeleddene Gloria og Sanctus av Franz Schubert.

Mens det ble tatt inn kollekt sang LMK Agnus Dei (Rheinberger sin messe op. 190).

Så startet konserten med a capella-avdeling.
Men in Black hadde en egen avdeling.

Sang  med Kjetil på orgel:
An American trilogy, Mickey Newbury
Anthem, Bjørn Ulvaeus, Benny Andersson

Kjetil bidro også med litt annet messestoff på orgelet, bl.a. preludium.

Det var ikke mange tilskuere en mandag formiddag, men likevel spesielt og en opplevelse å synge i denne kirken.

Vel blåst Stabat Mater -konsert

I går gjennomførte LMK konsert med bravur i Frogner Kirke. Vi var gjester på konserten som var i regi av Oslo Seniorkor med dirigent Anna Sandvik. Andre aktører var strykekvartett Ergo med tilskudd av bassist. Mannskoret hadde sin egen avdeling med An American Trilogy, Anthem og You’ll never walk Alone, i tillegg til deltakelsen i Stabat Mater Av Josef Gabriel Rheinberger. LMK stilte med 22 sangere. Frogner kirke er en stor kirke, og det var mange tilskuere.  
På bussen ned mot Nationalteatret bidro mannskoret med spontan-konsert da vi framførte «Gammelt Øl». Innslaget ble møtt med entusiastisk applaus fra de andre reisende. 

Takk for kjempeinnsats ved Arne Knains bisettelse i Lørenskog kirke i dag karer.

18 karer og dirigent Anna Sandvik satte hverandre stevne til Arne Knains bisettelse i Lørenskog kirke i dag. Vi bidro med An American Trilogy og You’ll never Walk Alone. For anledningen hadde vi med oss Anna Sandvik som dirigent. Organist Alf Knutsen akkompagnerte oss. Jeg fikk en god omfavnelse av Arnes datter Hege på utsiden av kirken etter at båren var blitt kjørt av gårde. Hun ba meg om å kommunisere til dere at vårt bidrag under seremonien gjorde en stor forskjell for familien. 

Kaj
Formann

Gjennomført adventskonsert

Lørdag 10 desember gjennomførte LMK årets adventskonsert I Fjellhamar kirke. Sammen med våre gjester Kor-i-Lia, Itziar Galdos/Per Arne Frantsen, Trond Granlund, Alf Knutsen, Eivind Askeland. Tor Martin Synness og vår trofaste lyd og lysmann Freddy Olsen bidro også til at det ble en fin helhet over arrangementet.

12-13.11.2022. Filminnspilling i Berghallen Øyer

Denne helgen var vi invitert til å gjøre en innspilling av «bergsprenger»-sanger i Fjellhallen ved veimuseet i Øyer. Gjennom et kormedlem kom det et ønske fra NFF (Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk) og NFSM (Foreningen for Norsk Fjellsprengningsmuseum) om å gi koret i oppdrag å gjøre film og lyd- innspilling av en del sanger med tema knyttet til fjell og bergdrift. Meningen med dette var å skaffe nevnte forening profileringsmateriell. Prosjektet ble gjennomført 12-13 november med overnatting på Hunderfossen Hotell.  Reisekomiteen sto for planlegging og kontakt med hotell og busselskap.

Bryllupssang ved "Samfundet".

Denne lørdagen (20.aug.22) var koret forespurt om å synge to sanger knyttet til en borgerlig vielse uten for Samfundet i Rådhusparken. Vi framførte «Sånne som oss» og «You’ll never walk alone». Det var en «engere krets» mannskorsangere som stilte opp denne lørdag. Kjetil var med på keyboard og instruerende nikking/kroppsspråk. Vi hadde også med lyd og lydmann Freddy Olsen sikret «lydskruing».

Vel blåst (sunget 🙂 - 17. mai 2022

Hei alle. 

Dette er en takk til dere alle for deltakelse i forberedelser og gjennomføring av gårsdagens 17. mai -aktiviteter.
Selv om det var en kjølig morgen, bidro solskinn fra skyfri himmel til at defileringen var en flott opplevelse. Endelig kunne vi også gå den tradisjonelle ruta (Nordahl Griegsvei-Haneborgveien – under jernbanen til Fjellhamarveien og Flaggfjellet). Arrangementet ved Flaggfjellet ble akkurat så vellykket og flott som vi alle har drømt om siden nedstengningen i 2020. Frokosten var klar da vi inntok kjelleren på Fjellhamar kirke (Takk til 2. bass). Deretter deltok vi i festgudstjenesten og deretter konserten på Lørenskog Sykehjem. Begge steder ble vi godt mottatt, og på sykehjemmet var det «smekkfullt».

11:05 var vi ferdig, og LMK’erne kunne haste videre til sine individuelle aktiviteter/planer.

Kaj
Formann

Kortreff med Allsang, Grorud
Jubileumskonsert LMK 102 år
Mib synger for Frelsesarmeen
8 mann fra LMK synger "Ja Vi Elsker" med avstand
LMK på utendørs «jule-stunt» i uterommet på Rolvsrudhjemmet.
Gudstjeneste og overrekkelse av jubileumsgave fra Fjellhamar kirke 18. okt. 2020
Åpning av Vasshjulet, Losby.
Test av mal
Trond Granlund 70 feirer år 18.09.2020
15.12.2019, Adventskonsert
14.10.2019, Kløfta Velhus
23.04.2019, Sangertreff på Grorud
06.04.2019 Romerike Sangfestival
16.12.2018, Adventskonsert
18.10.2018, Fra Pub til Kjerke
05.11.2017, Brahms - Vel blåst !
Lørenskog Mannskors jubileumsår 2015, tilbakeblikk !
Adventskonserten 2015
15.11.2015, 95 års jubileumskonsert SUDDENLY MUSIC
21.04.2015, 250 sangere på Grorud
04.05.2014, Swingende mimring II
21.04.2013, Swingende mimring I
30.10.2010, 90 års jubileumskonsert
18.04.2010, Sound of Lørenskog i Storstua, Triaden.
06.11.2005, 85 årsjubileumskonsert.
09.04.2000, 80 årsjubileumskonsert.