Messe og konsert mandag 29. mai 2023

Kjære sangere,

Mandag skal vi synge under en messe klokka 10:00 i St. Andreas-kirka her i Kitzbühel. Kirka ligger på den andre siden av byen – gå gågata gjennom sentrum og så er det en trapp opp til kirka. Det er mye informasjon i denne meldingen, og jeg ber om at du leser den fra a til å.

Damer som skal bli med på messe og konsert kan med fordel dekke til skuldrene selv om det skulle være varmt mandag morgen. 

Kirka er åpen fra 08:15 mandag morgen. Da kommer jeg til å være der og gjøre meg i stand oppe på orgelgalleriet bak i kirka. Hvis dere kan komme opp der når dere ankommer kirka, kan vi begynne en liten prøve der oppe på det som skal synges med orgelakkompagnement, dvs. An American trilogy, Anthem og selvsagt Agnus Dei fra Rheinberger sin messe op. 190. Vi er bedt om å synge med på to messeledd under messen: Gloria og Sanctus. De synges på tysk. Ta derfor gjerne med deg ei salmebok opp på galleriet. Salmebøkene står bak i kirka og ser ut som, jada, du gjettet det – salmebøker. Eventuelt kan du laste ned de bildene som ligger i denne meldingen og legge dem på nettbrettet ditt. 

De to messeleddene er av Franz Schubert. Jeg er ganske sikker på at mange av dere har sunget denne Sanctus før. Dere skal rett og slett synge melodistemmen. Det gjelder også Gloria.

Så – kjøreplan for messen:

Vi holder oss på orgelgalleriet under hele messen. Jeg spiller orgel – inkludert et preludium, og jeg gjetter også på et postludium. 

Et stykke inn i messen synges Gloria. Deretter kommer en trosbekjennelse som leses (ikke synges). Så er det neste messeleddet Sanctus. 

Jeg spiller under nattverd og slikt no. 

Mens det tas opp kollekt, synger LMK Agnus Dei fra messa til Rheinberger.

 

Her er de to messeleddene:

 

 

Så: Kjøreplan for konserten som starter rett etter messen. Vi må komme oss ned fra galleriet og fram i kirka. Der stiller vi opp med GOD AVSTAND til hverandre. Kirka har mye klang – så dere får lyden på sølvfat. Vi synger a cappella-repertoaret der framme. Så beveger mannskoret seg opp på galleriet igjen – mens Men in Black blir igjen nede i kirka. Men in Black synger noen sanger – så flytter de seg opp på galleriet til oss andre – og så synger vi de to sangene med orgelakkompagnement – før vi går ned i byen og tar et glass. 

Jeg gleder meg.

Kjetil